Translate

понеделник, 16 юли 2018 г.

Аура в магията

От доста време насам е модерно да се вкарва концепцията за аурата в магията. Спрягат се цветове, правят се тълкувания. Виждането на аурата се свързва с третото око и с разни чакри. Придава се огромна мистичност. 

По-скептично настроените веднага ще опонират, че аура няма и тя е плод единствено на богатото въображение на шарлатаните. Този път обаче скептиците не са познали. 

Истината в случая е, че аура има. Нейната употребата в магията и в ясновидството е по-различна от масово тиражираната. Всъщност е много успешна употребата на аурата в качеството и на оптичен феномен, при медитация, релаксация, автохипноза, работа със сигили. Може да се използва за концентрация при работа с програмиране на ситуация. Също и от някой ясновидец за изпадане в ясновидски транс. 

Точно защото аурата наистина съществува, при определени условия и съвсем по без никаква употреба на епифизата (третото око е всъщност жлеза), тя не само, че може да бъде видяна, но и заснета с най-обикновен фотоапарат, без да е нужно нищо по- специално.

Аурата е оптично явление, чийто поява е като на дъгата. Поради това не е необходимо да има някаква магическа подготовка или специфични окултни упражнения, за да се види. 

Наши учени с гордост я заснемат (снимката е от уикипедия):

Съответно аурата е свързана с характера на човека или с негови чувства, даже и заболявания и т.н. точно толкова, колкото и дъгата. Т.е. няма такава връзка. Но може да служи за други работи. 

Ето още една аура, станала много хубава, поради спецификите на околната среда, които са в основата на въпросния оптичен феномен (снимката е от руски сайт, който вече ми е неоткриваем):

Красиво е.

Ако някой иска да се забавлява или пък да се пробва да я използва за целите на магията, може да се пробва да си направи аура у дома. Принципът е сходен с направата на дъга в домашни условия. 

Автор: админ на taro-gadatel.blogspot.bg

1 коментар:

  1. Аурата за мен е много интересна тема. Дори съм бил при специалист, който ми беше споменал, че имам нарушение в 4,5 ниво. Обаче бях още с детско мислене и не му обърнах внимание. Години по-късно съм го търсил, но без успех.

    Поздравления за темата, +1 от мен!

    ОтговорИзтриване