Translate

вторник, 22 май 2018 г.

Конструиране на осъзнат сън

Времето е първото нещо, което се конструира във всеки осъзнат сън. Обикновено това е автоматично, но не винаги. Може и човек сам да си го създаде.

Често на сънуващия може да му се струва, че сънуваният период като време обхваща доста- може да е месеци, години, даже цял живот. Или пък да обхваща нещо съвсем кратко като времеви отрязък.

В лабораторни условия по този повод Ст. Лаберж прави специални изследвания сред хора, владеещи осъзнато сънуване, за да установи как точно протича времето докато се сънува. Дали на сън времето тече със същата скорост, с която и в реалността или има разминаване някакво. 

За общуване със спящите, за да могат те да отчитат времето, е използвана система за движение на очите, за да може сънуващите да предадат информация за обработване от специалистите.

Съответно на сънуващите е задавана задача да си проектират сънища, в които да заложат различна продължителност на времето.

Резултатите от изследването са, че начинът, по който тече времето при сън, е същият като в реалността. Направата на някакво действие на сън отнема точно толкова време, колкото ще отнеме и ако се прави същото действие в реалността. 

А когато се сънуват сънища, обхващащи големи времеви периоди- мозъкът действа както при филмите, за да сбие в малкото време сюжет, все едно са минали години. Т.е. няма събитийност, която да оправдава усещането по време на сън, че са минали примерно години.

Информацията за времето и начинът, по който то тече по време на сън, е нужна за следващата фаза на ОС- тази фаза, в която се започва работа с проектирането на сънища по желание. Което е вече интересната част от ОС.

Скоростта, с която се конструира сън, е същата скорост, в която работи въображението в реалността. Ако конструкцията на съня изисква разтегляне на времето до сънуването на години- не трябва да се бърка, че времето действително се е разтеглило, а да се гледа на това като на поредната игра на въображението.

След като времето е конструирано, идва ред и на конструирането на картината в съня. Може да бъде всякаква и да обхваща всякакви действия. Трябва обаче при конструирането на картината в съня да се внимава с тази особеност, че има връзка между съня и тялото. Правените опити доказват възможност за влияние по време на сън от съня върху физиологията на сънуващия ОС. 

Следователно сънища с отрицателна насоченост могат да задействат нежелани механизми в тялото и да доведат до проява на психо-соматични заболявания. Ето защо при ОС е нужно създаването на сънища с положителна насоченост. 

Автор: админ на taro-gadatel.blogspot.bg

2 коментара:

  1. +1 от мен.

    Чудил съм се точно за това дали е еднакво времето при спящия и в реалността. Случвало ми се е да сънувам неща, които се развиват с години като преминаване във времето и като се събудя логично съм се чувствал доста объркан за кратко.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за оценката!

    + 1 и от мен за Вашите материали в блога Ви!

    ОтговорИзтриване