Translate

събота, 28 април 2018 г.

Кой има право на магия за принудителна Смърт?!!!

Това е Алфи Еванс. Познахте го, нали? Детето, което беше неизлечимо болно. Лекарите искаха да го убият, като му спрат животоподдържащите системи. Това е най-тежката черна магия за смърт, която убива 100% сигурно.

Родителите му го обичаха и не искаха да го оставят да умре по този начин. Бориха се за детето си. Заедно с тях се бориха още много хора. Целият свят подкрепяше родителите в неравната им борба с най-жестоката възможна магия- тази на бездушните закони в собствената им държава, които с лека ръка бяха се разписали за смъртна присъда на невинно дете, само защото беше... тежко и неизлечимо болно! 

Смъртна магия, направена от нечовеци-политици и съдии. Без да се интересуват от волята на родителите на Алфи. Нито от предложеното чуждестранно гражданство и готовността на друга болница да поеме грижите. Дори папата ми стана симпатичен, че се включи в защита на детето, а принципно не го харесвам.  

Алфи Еванс беше въпреки всичко УБИТ чрез ЕКЗЕКУЦИЯ. Оказа се със спряна животоподдържаща система в Детската болница Олдър Хей в Ливърпул. Пиша го с главни букви, за да заклеймя този долен акт, пък бил той и регламентиран като законен. Родителите изгубиха своя Алфи. Всички, които искахме да е жив, го изгубихме. 

Имаха ли политиците в Англия право на такава магия за принудителна Смърт? Защо волята на родителите и на още много хора от цял свят, никой от властимащите за нищо я нямаше? Британският върховен съд не пророни сълза за Алфи и разпореди да бъде УБИТ. Европейският съд по правата на човека, който родителите на Алфи сезираха, също тактично отвърна очи от детето и не помогна. 

Накрая лекарите станаха убийци! Хипократова клетва беше погазена! Това не беше помощ! Беше ЕКЗЕКУЦИЯ! Извършена по особено жесток за детето начин, като то продължавало да се бори с недостига на въздух и да се опитва да диша, ДУШЕЙКИ СЕ! Накрая жестокостта го победила! Алфи беше само на 23 месеца! Нямаше как да се справи срещу такова огромно количество психопати насреща си, желаещи на всяка цена да го погубят!

Сигурно ще се намерят (не ги броя за хора) такива, които ще кажат в защита на психопатите, че щом Алфи е толкова тежко болен, то за какво да живее? Отговорът ми е, че е трябвало да живее за всички, които го обичат такъв, какъвто той е! На първо място, заради родителите си! На второ, заради още може би вече милиард души отгоре станаха онези, които сега са в потрес и са бесни за неговото УБИЙСТВО!

Знам и другият дежурен отговор на такива псевдо-моралисти, защитаващи безразборни убийства на тежко болни. Дали аз зная какво е на мястото на детето?!! То нямало никога да бъде нормално, умът му е бил увреден и така нататък.

Имам нелечимо заболяване. Не го крия. Заболяването ми е такова, че проклинам българските закони, които не позволяват евтаназия. Ще ми се, когато се влоша, да можех да се възползвам от евтаназия. В болница. По човешки.

Не само аз. Много хора в моето и сходно положение проклинат липсата на евтаназия в България, защото не стига, че смъртта е подписана от болестта, ами и може да бъде доста болезнена и/или унизителна. Че и трябва да изтърпиш ОГРОМНА БОЛКА, която никое болкоуспокояващо не спира и всички УНИЖЕНИЯ от неспособността да се самообслужваш до края... За да може някои там политици да се изкарат пред електората си какви са морални. А електоратът им, дето си ги е избирал, да спи спокойно, че е направил едно "добро" дело. 

Колко ли спокойно спят онези български политици, и избирателите им, дето ги подкрепят за забрана на евтаназията в родината ни, като са обрекли с това си решение на нечовешки мъчения и/или преживявания преди неминуемия им край доста нелечимо болни хора, молещи всяка секунда за евтаназия?!

Обаче има един специфичен момент, на който искам да обърна внимание.

Подчертавам, че евтаназията има разлика с убийството само и единствено, когато смъртта е избрана ДОБРОВОЛНО и ЛИЧНО с ясно съзнание на тежко и/или неизлечимо болен, навършил 18 години и волята е декларирана пред нотариус и свидетели. Съответно асистирана по безболезнен начин и в крайна сметка СПАСЕНИЕ от нечовешки мъки и/или унизително съществувание поради влошаване. Само тогава Хипократовата клетва е спазена.

Но не евтаназия се е случила на Алфи Еванс! Случилото се е гнусно натрапено УБИЙСТВО на тежко болно дете, без да се спази процедура по съобразяване с нищо и с никой! Как ще живеят от тук насетне сега родителите му? Дори не смея да се опитам да си представя!

По въпроса от началото на материала. Предполагам, че който е поне малко нормален човек, вече знае, че никой няма право на магия за принудителна смърт! Особено на дете! Дори детето да е тежко и нелечимо болно, а магьосникът да е политик и да се има за много важен, понеже е от Англия!

Автор: админ на taro-gadatel.blogspot.bg

2 коментара:

  1. Трогателна и много тъжна история. И аз съм родител, но и така не мога да си представя болката на родителите на детето. Всеки ден се моля синът ми да е здрав, защото в България болните са обречени на унижение и много мъки.

    Алфи сега е на по-добро място, а неговите убийци да му мислят. Тях ги чака страшен съд и прекъсване на душите им. Всеки си получава заслуженото, но ние няма как да го видим тук и сега.

    ОтговорИзтриване
  2. Предпочитам получаването на заслуженото да е тук и сега. Дано да има реакции на организации и на гражданско общество и да се промени за Англия този явно ужасяващ закон, който позволява такъв вид убийства на деца в неравностойно положение. А съставителите му, както и всичките му поддръжници, да си носят последиците, дори да са само в лицето на срама от обществото, ако друго не ги застигне.

    ОтговорИзтриване