Translate

събота, 24 март 2018 г.

Как да се настрои колодата таро

За начало тарото се взема в ръце и се държи. Трябва да се почувства енергетиката, която излъчва все още новата колода. Създателят на картите е възприемал света по някакъв негов си начин. Затова те носят в себе си нещо като печат на неговите видения. 

Задачата на онзи, който сега тепърва ще започне да ги ползва е да намери първо заложените от художника канонични образи. След това следва да ги съотнесе към техните изначални магически значения. 

За да се опознае колодата и особено от начинаещия, е необходимо да се огледа внимателно всяка една карта. Какво се вижда във всяка една, какво значи, какви усещания предизвиква и как всеки я разбира също е от голямо значение. Не трябва да се бърза да се чете значението в книгата с инструкциите. За това ще има време после. За начало само се разглеждат картите и се опознава тяхната енергийна структура.


Може да се усети на моменти как картите сами започват да се разкриват като значения, допускайки човек да проникне сам в техните варианти на тълкуване. 

След като това приключи, може да се направи едно пробно подреждане на картите. За целта се задава лесен въпрос. Това се прави, за да се проверят и настроят собствените усещания, а не за да се решават някакви проблеми или друго подобно. Нужно е да се вникне дълбоко в картите, да се уловят идващите в главата собствени образи и асоциации и да се анализират.

Сега вече картите са готови за употреба и може да се гледа и е подходящо да се чете книгата с инструкциите, за да се навлезе в детайлите.

Автор: админ на taro-gadatel.blogspot.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар